27.09.2009

Har du noen gang spekulert på hvor ...

det ble av Karius og Baktus etter at de ble skylt ut i vasken hos tannlegen og havnet på havet?






De er funnet i god behold:






Altså hvis du har det sånn som jeg som kan finne på å gå rundt og lure på sånne ting, når jeg ikke har noe annet å gruble på.

Men jeg har også vært på Harry-tur. Det er interessant at Sponheim, en gang han ble spurt om hva han mente om Nordmenn som dro til Sverige for å handle billig mat, svarte at han mente at det var "Harry" å dra på handletur til Sverige. Billig, men Harry. Og det er billigere der. I hvert var det f. eks. mye billigere med apotekervarer . Omtrent halv pris. Og så har de matjesild i 2 liters spann til kr. 99,- (NOK, 85,-). For ikke å snakke om prisene på System-bolaget. Vin var mye billigere.

For man skal skynde seg å handle billig i utlandet mens man kan. Fordi det har vist seg at det store svarte pengehullet som plutselig oppsto i finansverden, som nå snart ser ut til å blitt fyllt igjen fordi så mange landt har berget sine banker og kapitalister. Det hullet er ikke blitt borte. Det er bare flyttet fra de som ikke kan betale, til de som kan betale, nemlig skattebetalerne. Hva skal man ellers bruke skattebetalere til?



De fleste regjeringer må nå hente penger fra skattebetalerne for å fylle igjen de store svarte hullene i statskassene som er oppstått etter at statskassene har tettet hullene i bankkassene rundt om i verden. Bortsett fra i Norge vel og merke, hvor staten har så mange penger at vi nesten ikke kommer til å merke noen ting. Bare at dollaren, euroen og svenskekrona blir billigere og da kommer kapitalistene til å jamre igjen fordi da blir det dyrere å selge norske varer.

Norge er nok det eneste landet i verden hvor kapitalistene jamrer høyere enn bøndene. Enda en tube kaviar blir dobbelt så dyr i Norge som i Sverige. Det er jo dypt fascinerende at en tube kaviar, produsert i Norge av Kavli går 50 % NED i pris når den lander i Sverige. Bare på veien fra Ørje til Tøckfors. Kan det være fordi at svenskene er mye smartere og flytter kaviartubene på paller mens Kavli sender kaviar ut til norske butikker i posten, som brev, en tube i hvert brev? Eller kanskje det er en form for skjult U-hjelp til Sverige? At de får mat fra Norge til halv pris, som de egentlig ikke vil ha og selger den derfor billig ut igjen til Nordmenn?

Så hvis den norske krona dyrere og den svenske krona blir billigere, så blir det dyrere å selge kaviar til svenskene, men det blir billigere for oss å kjøpe norske tuber med kaviar i Sverige fordi den svenske krona er blitt billigere. Tog du 'an.

Det er derfor der er Harry å kjøpe kaviar i Sverige. Fordi du betaler mindre der enn her for en tube. Er det rart at Rimi-Hagen flytter? Ikke bare har vi stemt inn en regjering som tenker på å kreve skatt av ham. I tillegg så svikter nordmenn og kjøper kaviar i Sverige til halv pris. Hvordan skal det gå med Hagen og Reitan osv. hvis nordmenn nå skal nøye seg med å betale det maten koster?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar